Passie, vakmanschap en ambitie

Dat is biXbi ten voeten uit.

Wij zijn biXbi. Een jong en modern merk dat urban e-bikes produceert en in 2023 is opgericht door een aantal ervaren en gepassioneerde fietsliefhebbers.

Dat doen we onder een nieuwe merknaam, maar onder de vlag van het oerdegelijke Nederlandse Bikkel Bikes. Alle fietsen worden dan ook volledig ontwikkeld en geassembleerd in het Nederlandse Nederweert. Wij zijn er omdat wij vinden dat de perfecte urban e-bike nog niet bestaat.

Bij biXbi staat zekerheid voorop, omdat onze fietsen worden geproduceerd vanuit de visie dat rijders er volledig zorgeloos van moeten kunnen genieten. Zonder extreem op te vallen ontwikkelen we stijlvolle designs en bevatten onze e-bikes een aantal handige snufjes, om de fiets aantrekkelijk, betrouwbaar en verrassend comfortabel te maken.

We gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit, want we maken alleen e-bikes die we zelf ook zouden kopen. Het grote voordeel van het werken met gepassioneerde vakmensen is, dat zij zijn niet gefixeerd op kwantiteit, maar gaan voor oprechte kwaliteit. En dat is ons meer dan gelukt.

Ons doel is om al onze biXbi-rijders optimale zekerheid te bieden. Op een e-bike moet je te allen tijde kunnen vertrouwen, weer of geen weer. Het is dan ook onze missie om er voor te zorgen dat men op een zorgeloze en veilige manier hun bestemming kan bereiken op een stijlvolle fiets.

Henk Ruijten – Directeur biXbi

Onze ABC-formule

Al onze fietsen toetsen wij aan onze eigen ABC-formule, om er zeker van te zijn dat we de kwaliteit leveren die we nastreven. En geloof ons, we leggen de lat ontzettend hoog. Daarom voldoen onze e-bikes altijd aan de volgende drie criteria: 

Aantrekkelijk

We willen graag dat je trots bent op jouw e-bike, en het design is daarin natuurlijk erg belangrijk. Niet alleen hebben we naar het overall design gekeken van het frame, we kijken ook naar details. Daarom maken we gebruik van een naadloos frame (zonder lasnaden) en hebben we de lamp in de vorm van een X ontworpen. Aantrekkelijk betekent voor ons overigens meer dan alleen design en uitstraling, want door het nuttige te combineren met het aangename, is een biXbi ook aantrekkelijk geprijsd.

Betrouwbaar

Het spreekt voor zich dat je veilig op pad moet kunnen. Daarom maken we gebruik van hoge kwaliteit materialen, zorgen we er met veel verlichting voor dat je altijd opvalt en willen we dat jouw biXbi het altijd goed blijft doen. Weer of geen weer. Jouw biXbi staat altijd voor je klaar.

Comfortabel

Een fiets is er in basis om op te fietsen, dus als iets belangrijk is, is het wel dat je er prettig op kunt fietsen. Dat zit ‘m in een prettige zithouding, een fijn zadel en zelfs fijne handvatten aan het stuur. Maar bij een e-bike komt ook trapondersteuning kijken. En omdat wij comfort heel belangrijk vinden, hebben we gebruik gemaakt van een torque krachtsensor. Voor mensen die niet thuis zijn in de fietsenwereld is dit waarschijnlijk een onbekende term, maar zodra je er op gefietst hebt, snap je precies wat wij bedoelen! Je krijgt op een hele prettige en natuurlijke manier ondersteuning tijdens het fietsen. Precies wat jij nodig hebt.

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes