Uitleg display

Welkom bij de uitleg van de display van je biXbi!

Op deze pagina kun je informatie vinden over hoe je de display van je biXbi kan gebruiken.

Inschakelen van je biXbi fiets

Op het moment dat je de fiets wilt gebruiken, kun je het display aanzetten door de rode aan/uit knop te gebruiken. Je fiets begint nu met ondersteunen.

Als je de fiets wilt uitschakelen, dien je deze knop 3 seconden vast te houden.

Op het moment dat de fiets 5 minuten niet meer gebruikt wordt, schakelt het systeem over in de slaapstand: de indicatie op het display gaat nu uit. Je kunt het systeem weer activeren door op de aan/uit knop te drukken.

Betekenis van de knoppen:

Aanpassing ondersteuningsniveau

De ondersteuning is instelbaar via het bedieningspaneel naast het handvat.

De mate van ondersteuning kan gekozen worden door middel van de + en – knop op de bediening.

Na uitschakeling onthoudt het systeem de laatst gekozen ondersteuning en keert bij inschakeling terug in deze setting. Wil je even geen ondersteuning, dan kun je terugschakelen naar de nulstand. Het systeem levert nu geen ondersteuning meer. Indien je de ondersteuning weer wenst in te schakelen, dien je de + knop in te drukken en vervolgens los te laten.

Let op: De fiets ondersteunt direct als u begint met trappen, wees hierop bedacht!

Accu indicator

Hierop kun je aflezen hoever de accu geladen is. Deze accu-indicatie kun je lezen op het moment dat de motor niet ondersteunt. Als de balk helemaal gevuld is, dan is de accu vol. Is er nog maar 1 blok ingekleurd, dan is de accu voor meer dan 90% leeg.

Tevens is de fiets voorzien van een 6 km wandelondersteuning/ kelderhulp. Met de – knop kun je de wandelondersteuning ofwel kelderhulp bedienen. Als je de – knop 3 seconden vasthoudt, gaat de fiets 6 km per uur totdat je de knop los laat, indicator komt dan in beeld.